regenjas

 

Yogalesengels

 

Algemeen
In de yogalessen staan de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en ruimte centraal en de balans tussen deze vijf. Deze elementen zien we overal om ons heen in de natuur en omdat wij onderdeel uitmaken van die natuur, zijn zij ook in onszelf te vinden. Door aandacht te hebben voor de elementen en hun werking, wordt het makkelijker te ontspannen, je sterk te voelen, lichamelijke klachten aan te pakken en daadwerkelijk te zorgen voor jezelf.

Deze elementenyoga (meridiaanyoga) is gebaseerd op Hatha-yoga gecombineerd met het meridiaansysteem uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Iedere les wordt er gewerkt met een thema afgestemd op het seizoen, het weer en het moment van de dag. Oefeningen zijn gericht op de ademhaling, het lichaam en ontspanning.


Docente

Ista volgde drie trainingen bij de Swara Yoga School en The Elemental Yoga School: de Prenatal Yoga Teacher Training (voorjaar 2018), de Yoga Teacher Training (voorjaar 2014) en de Elemental Yoga Therapy Training (zomer 2012). Voor haar is yoga niet iets dat je alleen doet op de mat, maar juist iets wat je kunt meenemen in andere bezigheden, kortom het dagelijks leven. Zij geeft les om haar kennis en ervaringen te kunnen delen en mensen iets aan te reiken waarmee zij onafhankelijk van anderen aan hun gezondheid, vitaliteit en innerlijk evenwicht kunnen werken. 


Praktisch 

Ista geeft gaf les in de bijzondere Studio Take Five in Amsterdam. Op dit moment is zij niet verboden aan een vaste studio. 

Meer weten? 
mail@istaboszhard.nl

 

Testimonials
“To be successful in daily life it means functioning in 5th gear a lot. In Ista’s lessons she has the skill to take you on a journey which leads to getting in contact with your body again and getting your head in the place where it should be. The way she teaches creates a safe, calm and non-judgmental setting.  The background information she gives about the theme of that lesson and why we do what we do is very interesting. It makes you repeat stuff in daily life because you can connect to it. In short: Ista is gifted in giving yoga lessons because she helps you to experience (instead of just the poses).” Merel K.