Breathful
[vol adem, levend]

 

ALGEMEEN

We ademen in het dagelijks leven vaak onbewust en gelimiteerd. Dit uit zich in fysieke of mentale klachten. Door bewust, diep en vol te ademen kunnen we dingen die zich hebben vastgezet in ons lichaam weer in beweging brengen, er aandacht voor hebben, deze uiteindelijk loslaten en onze levensenergie steeds meer laten stromen. Er is moed en doorzettingsvermogen voor nodig om door alles wat zich (in een ademsessie) aandient, bewust heen te ademen. 


ADEM-SESSIE

Een eerste ademsessie duurt ongeveer 1.5 tot 2 uur. (Vervolgsessies ongeveer 1 tot 1.5 uur.) Na een intake-gesprek waarbij ik zal vragen naar je (dagelijks) leven en waar je op dit moment aandacht voor wilt, zal je na een korte opwarming, een half uur liggend, actief en verbonden ademen. Bij deze transformerende ademhalingstechniek worden de pauzes tussen de in- en uitademing weggehaald. Daarna is er ongeveer 10 á 15 minuten ontspanning.

De ademsessie werkt op drie bewustzijnsniveaus: fysiek, mentaal / emotioneel en spiritueel. Je kunt tijdens het ademhalen verschillende dingen ervaren. Er kunnen gedachtes en emoties opkomen, er kan verkramping ontstaan, je kunt fysieke sensaties ervaren, en soms lijkt er juist weinig te gebeuren. Dit zijn allemaal oude dingen die in je lichaam zijn opgeslagen die je door middel van de ademhaling losser maakt en naar de oppervlakte brengt.

Tijdens de actieve ademhaling zal ik je ondersteunen zodat je lichaam / je systeem als het ware meer kan openen. Dit doe ik door je met mijn stem te begeleiden, aan te raken of bijvoorbeeld te bewegen (afhankelijk van wat zich voordoet). Daarna is er gelegenheid te delen over je ervaring.

Interesse in een sessie? Stuur een email naar mail[@]istaboszhard.nl of stuur een berichtje (Signal of WhatsApp) naar 06 41 88 22 40!

Mocht je last hebben van epilepsie, glaucoom, hartklachten, psychische problemen nu of in het verleden of ben je zwanger, dan kan ik je (nog) niet begeleiden nu.


PRAKTISCH

De ademsessies zijn in Amsterdam Noord en tot november geldt een gereduceerd tarief van 25,- euro. Een aantal dagen na de sessie zal ik je nog vragen wat over de ervaring te delen.

 Vanaf november zal er 75,- in rekening worden gebracht. Het is fijn van te voren niet teveel te eten, comfortabele kleding te dragen (zonder knopen en ritsen) en een trui en sokken mee te nemen. Als je een (hand)doek mee wilt nemen om op te liggen, graag!


ADEMCOACH


Vanaf 2012 volgde Ista verschillende trainingen op het gebied van adem- en lichaamswerk, bewustzijn en transformatie. Na het afronden van de training tot ademcoach begin mei 2021, doet zij op dit moment ervaring op als coach en nodigt zij mensen graag uit te ervaren wat een ontspannen, bewuste ademhaling allemaal kan doen!


Breathful.nl > coming soon!