Breathful
[vol adem, levend]

 

ALGEMEEN

We ademen in het dagelijks leven vaak onbewust en gelimiteerd. Door bewust, ontspannen en vol te ademen kunnen we dingen die zich hebben vastgezet in ons lichaam weer in beweging brengen, er aandacht voor hebben en deze uiteindelijk integreren.


ADEM-SESSIE

Een eerste ademsessie duurt ongeveer 1.5 uur. Na een intake-gesprek waarbij gevraagd zal worden naar je (dagelijks) leven en waar je op dit moment aandacht voor wilt, zal je na een korte opwarming, een half uur liggend, actief en verbonden ademen. Bij deze transformerende ademhalingstechniek worden de pauzes tussen de in- en uitademing weggehaald. Daarna is er ongeveer 10 á 15 minuten ontspanning.

Je kunt tijdens het ademhalen verschillende dingen ervaren. Er kunnen gedachtes en emoties opkomen, er kan verkramping ontstaan, je kunt fysieke sensaties ervaren, en soms lijkt er juist weinig te gebeuren. Dit zijn allemaal oude dingen die in je lichaam zijn opgeslagen die je door middel van de ademhaling losser maakt.

Tijdens de actieve ademhaling zal Ista je ondersteunen zodat je lichaam / je systeem als het ware meer kan openen. Dit doet zij door je met haar stem te begeleiden, aan te raken of bijvoorbeeld te vragen je benen te bewegen (afhankelijk van wat zich voordoet). Daarna is er gelegenheid te delen over je ervaring.

Interesse in een sessie? Stuur een email naar mail[@]istaboszhard.nl of stuur een berichtje (Signal of WhatsApp) naar 06 41 88 22 40!

Mocht je last hebben van epilepsie, glaucoom, hartklachten, psychische problemen nu of in het verleden of ben je zwanger, dan kan Ista je (nog) niet begeleiden nu.


PRAKTISCH

De ademsessies zijn bij Ista thuis in Amsterdam-West en zijn op dit moment nog kosteloos. Wel zal ze een aantal dagen na de sessie vragen nog wat over de ervaring met haar te delen.

 Het is fijn van te voren niet teveel te eten, comfortabele kleding te dragen (zonder knopen en ritsen) en een trui en sokken mee te nemen.
Als je een (hand)doek mee wilt nemen om op te liggen, graag!


ADEMCOACH


Ista volgde vanaf 2012 verschillende trainingen op het gebied van adem- en lichaamswerk, bewustzijn en transformatie. Na het afronden van de training tot ademcoach begin mei 2021, doet zij op dit moment ervaring op als coach en nodigt zij mensen graag uit te ervaren wat een ontspannen, bewuste ademhaling allemaal kan doen!


Breathful.nl > coming soon!